Polo märke - hur vet man om kläder är kopior?

  • 01 Sep, 2021

Ralph Lauren är en av de mest kopierade klädmärken som finns. Speciellt piké-tröjorna. Så hur vet man om det är en kopia eller äkta vara du har köpt? Det finns vissa saker man kan kolla på, även om det ibland kan vara otroligt svårt att se då vissa kopior är väldigt bra gjorda. En av de första sakerna du skall kolla på är logon. Detta ikoniska polo märke skvallrar om äktheten.

Olika sätt att känna igen en Ralph Lauren kopia

Det absolut första du skall kolla på är logon. Även om det finns väldigt bra kopior får de inte alltid till logon precis som den skall vara. Några exempel du kan titta på är svansen, hästens högra bakben och poloklubban. Svansen skall vara enkel att se vilket den inte är på många kopior, och det som kännetecknar ett polo märke är att klubban skall vara mer rektangulär än rund. Den tredje saken är att hästen högra bakben skall vara böjt, det är ofta något rakare på Ralph Lauren kopiorna

Andra saker du kan känna igen en äkta polo skjorta på är att etiketten skall ha två sömmar, en på vardera sida om texten "Polo By Ralph Lauren". Det skall även finnas två etiketter. En med märket och en lite mindre med storleken. På storleksetiketten skall du även kunna se ett nummer. Det numret indikerar fabriken eller plaggets registreringsnummer.

Polo märke på andra produkter än pikétröjorna

Förutom polotröjor har Ralph Lauren även andra märken inom företaget som är världskända. De vanligaste kollektionerna som Ralph Lauren har lanserat är Polo Ralph Lauren Children, Ralph Lauren Collection, Polo Ralph Lauren, Ralph Lauren Purple Label, Double RL, Chaps och Club Monaco. Men det första de allra flesta mtänker på när de hör Ralph Lauren är den klassiska pikétröjan med den ikoniska polospelaren på bröstet. Andra produkter som de flesta känner igen är parfymerna.

Der finns även en produkt som inte så många känner till, och det är Ralph Laurens spelkort. De finns i olika kvaliteter och med olika mönster på framsidan. Med dessa kort kan du enkelt lägga en patiens som till exempel Harpan. För visst kan det vara skönt att ta en paus från modevärlden ibland och bara ägna sig åt något annat roligt?

Visste du detta om Ralph Lauren?

Earth Polo är en helt unik pikétröja men som har som har samma kvalitet och polo märke som den vanliga kollektionen. Tröjan går bara att köpa hos Ralph Lauren och är gjord i plast. Du läste rätt, den är gjort på återvunna plastflaskor och det går åt ungefär tolv flaskor för att skapa en piké. Till och med tråden är skapad av återvunnen plast.

En annan sak du kanske inte visste är att Polo Ralph Lauren ligger bakom några av fotbollslandslagens tröjor. Fotbollsnationer såsom England, Tyskland, Brasilien och Spanien bär alla tröjor designade av Ralph Lauren.