Skjorta till kostym - tips till dig som är daytrader

  • 03 Jan, 2022

Kostym och slips

Om du arbetar som daytrader är det viktigt att klä sig propert och enligt dress code på ditt kontor. Även om du mestadels arbetar hemma är det en fördel att klä upp sig lite för att komma i rätt stämning mentalt. En stor del i den dagliga klädseln är att välja skjorta till kostym. Det ska vara en skjorta som tar fram det bästa i din kostym.

Speciell skjorta till kostym

Du kan antingen välja en klassisk kostymskjorta som är anpassad att bäras under kostym. De brukar ofta vara slimmade i materialet och kommer i neutrala och fina färger. Hitta en med bra passform som du känner dig bekväm i. Om du vill ha en lite mer ledig look kan du istället köpa poloskjorta och matcha med ett par kostymbyxor. Det passar bra för de dagar du bara ska vara på kontoret. Det är minst lika viktigt att kläderna är bekväma som snygga.

Glöm inte en bra kavaj

Att välja kavaj är också en stor del av att hitta den perfekta outfiten till jobbet. Det viktigaste är att den är i rätt storlek. Den ska sitta bra men inte vara för tajt. Kolla om den är tillräckligt lång i armarna och att du kan röra dig utan problem. Testa den både knäppt och uppknäppt. Det är väldigt vanligt att män bär för stora kavajer. Om du har en modell som du vet sitter bra kan du använda den som mått. Du kan även gå till en skräddare och låta denne mäta upp en hel kostym som kommer passa dig som handen i handsken. Det beror förstås på vilken budget du har att röra dig med.

Tänk på färgvalet

Färgvalet är också viktigt när du ska välja en skjorta till kostym. Här finns det egentligen inga rätt och fel utan mycket handlar om din personlighet. Är du en färgstark person eller vill du köra på den lite mer klassiska stilen? Du kan även variera efter humör.

Kläderna höjer ditt självförtroende

Det kan tyckas banalt att välja kläder till jobbet men faktum är att det påverkar dig mer än du tror. Om du bär en stilig kostym känner du dig mer självsäker vilket också påverkar din insats på jobbet. Du kan alltså köpa kryptovaluta och göra väl avvägda val som främjar din karriär. En bra kostym behöver inte heller kosta skjortan. Det finns många budgetmärken som gör riktigt fina plagg som passar perfekt på ett daytradingkontor. I takt med att du kommer upp dig kan du välja lite mer exklusiva plagg.

En skjorta till kostym ska kännas bekväm

Det finns alltid trender inom kostymer och mode vilket kan vara roligt att följa. Dock bör du alltid tänka på att dina plagg ska vara bekväma och inte skava på något sätt. Du ska kunna fokusera helt på din arbetsuppgift och inte störas av några klädesplagg som sitter fel. Därför bör du alltid prova ut dina kläder i lugn och ro innan du bestämmer dig för ett köp.