Matcha dina polo kläder på bästa sätt

poloskjorta matcha

Polo kläder har kommit att uppskattas världen över då de är osedvanligt enkla att matcha. Ralph Lauren har byggt hela sitt modeimperium på en ledigt elegant blandning av färger och material. Stilen andas en genomtänkt nonchalans som är lyxig utan att vara vräkig. En lyckad look bygger på att du matchar färger, mönster och volymer på ett tilltalande vis. Vi bad vår modeexpert ge sina bästa tips hur du kan tänka angående stil och hur du enkelt skapar en preppy look för arbetsdagen.

Skapa en trendig look med kompletterande färger

Ett enkelt knep för att få en i övrigt monokrom look att sticka ut är att använda sig av det så kallade färghjulet. Det innehåller tolv grundfärger, men det går att expandera med olika nyanser i oändlighet. Färghjulet används ofta av konstnärer och webbdesigners för att skapa tilltalande färgkombinationer. I hjulet ligger till exempel färgen blå på motsatt sida om färgen orange. Vi kan således snabbt dra slutsatsen att en monokrom blå look med polo kläder passar med orangea detaljer som en slips eller ett bälte.

Matcha polo kläder färghjul

Polo kläder - glöm inte detaljerna

En viktig aspekt, oavsett om du kombinerar färger eller satsar på en enfärgad look, är att inte glömma detaljerna. Det finns ingen genväg och de spelar ingen roll hur perfekt du matchar din skjorta med byxor och skor om detaljerna inte inkluderas. Accessoarer som väskor, bälten och smycken är exempel på viktiga detaljer. För en prefekt preppy stil med polo kläder är även ett välvårdat yttre en del av helheten. En trend som kommer fortsätta för kvinnor under 2021 är att addera ett brett hårband, gärna enligt principen med komplementfärger. För den som vågar är den riktigt korta pixie-frisyren supertrendig, även denna frisyr kan med fördel färgas i en komplementerande färg.

Det finns gott om heta herrfrisyrer som passar till polo kläder. I spåren av Covid 19 vill många ha lättunderhållet hår. En så kallad buzz cut med rakade sidor och volym uppe på hjässan är en frisyr som kommit starkt. Nackdelen med frisyren är att den är svår att bära upp om du har begynnande höga vikar. En annan frisyr som gör comeback är bakåtslickat hår. Om du önskar en jämn hårlinje för att bära upp den här typen av frisyr kan en hårtransplantation vara en lösning.  För män som har långt hår är den rådande trenden 2021 att ha svallet utsläppt.

Rätt klädd för kontoret med polo kläder

Polo kläder står för en preppy stil som andas självsäkerhet. Stilen är lagom ledig och elegant för arbetsdagen. Faktum är att studier visar att 61 % av de som arbetar på kontor i Storbritannien är mer produktiva när klädkoden är avslappnad. Ett par chinos och en enfärgad polo skjorta är en lagom uppklädd stil som passar på flesta svenska arbetsplatser. Om du jobbar på en arbetsplats med en dressad klädkod kan du med fördel investera i två till tre kavajer med en passande nederdel. Med fem skjortor eller blusar som du alternerar mellan behöver du inte fundera på vad du ska ta på dig på morgonen.

Tips för att snabbt få en snygg jobbstil: