Herrklocka MALM PEGASUS Blackbird White Eyes Chronograph 41 MW-PE16WHSWAF-LTD

Herrklocka MALM PEGASUS Blackbird White Eyes Chronograph 41 MW-PE16WHSWAF-LTD
Kategorier: Varumärke, Malm
Brand: Malm
Color: Silver
6990 SEK
Mer Info!

PEGASUS är en klocka som MALM tagit fram tillsammans med helikopterpiloter och medlemmar av helikopterflottiljen inom det svenska flygvapnet. Kollektionen är uppdelad i 4 olika färgställningar om 50 st i varje färgkombination; svart/svart, svart/vit, vit/vit och vit/svart.

Design och inspiration har hämtats från flygvapnets Helikopter 16 (Black Hawk UH-60) och Helikopter 15 (Agusta A109) som används inom helikopterflottiljen.

Siffrorna i Pegasus urtavla har ritats i en stor och kantig/oktagonisk stil som påminner om typsnitt och detaljer som är typiska för Amerikanska armén och som känns igen av piloterna till Helikopter 16. De har färgats i en gulaktig vintagefärg som blir mycket tydlig mot den svarta urtavlan och lyser i grönaktigt sken i mörker.

Urtavlans subdialer har fått ett par unika, 4-spetsiga visare med en design som kombinerar de båda helikoptrarnas rotorblad. Minut och timvisare har fått spetsiga ändar som hämtats från dolken i helikopterflottiljens emblém, och den centerpositionerade sekundvisaren en utformning som påminner om Single Bearing Pointer i Helikopter 15. Urtavlans datumruta är placerad klockan 6 med svart bakgrund och vita siffror. Safirglasets ovansida är ytbehandlat för att motverka fläckar och fingeravtryck och glasets undersida har fått en antireflekterande coating för bästa möjliga läsbarhet.

Pegasus drivs av ett hybrid-urverk från Seiko som kombinerar kvartsteknik (batteri) med traditionell mekanisk teknik, ett så kallat mecaquartz-urverk. Klockan går på batteri medan kronografen (tidtagningsfunktionen) går på mekanisk teknik med svepande sekundvisare. Urverket gör Pegasus till en pålitlig och exakt bruksklocka.