MALM AIR WOLF Silver cockpit Green Nato MW-AW39SRCP-14

MALM AIR WOLF Silver cockpit Green Nato MW-AW39SRCP-14
Kategorier: Varumärke, Malm
Brand: Malm
Color: Grön
6990 SEK
Mer Info!

Air Wolf UTC är framtagen tillsammans med flygtekniker vid 31:a flygunderhållskompaniet vid F21, Luleå. Air Wolf är en robust bruksklocka med detaljer och inspiration från klassiska fliegerklockor och svenska stridsflygplan.

Air Wolf UTC är ritad och framtagen tillsammans med flygvapnets flygtekniker vid 31a underhållskompaniet vid F21 i Luleå. Klockan är framtagen i syfte att vara mycket tålig, tydlig, visa UTC-tid samt funktion för att följa och logga sin arbetstid i UTC-tid. Klockan har dessutom en nätt storlek (40 mm) som gör den smidig och användbar i flygteknikerns vardag.

Air Wolf UTC är ritad med inspiration från klassiska fliegerklockor. Den har fått en matt, sandborstad yta som håller sig resistent mot slag och stötar och tydliga svärdvisare som gör klockan mycket lättläst. Runt boetten löper en lättrad stålcylinder som ger klockan ett eget uttryck och som påminner om flera detaljer och greppytor i cockpit och verktyg. Siffror och index har främst hämtats från J35 Draken samt JA37 Viggen. Sekundvisaren har en silhuett av JAS 39 Gripen. MALM har tillverkat en egen rotor för urverket som fått samma form som typiskt kantiga instrumentpaneler i stridsflygplan samt hål och mönster som återfinns i JAS 39 Gripens landningsställ.

Den roterande bezeln har placerats inne i boetten och justeras med hjälp av en extra krona placerad klockan 2. Bezeln är numrerad från 0-24 med markering för 14 och 16 som är max rekommenderad arbetstid samt max tillåten arbetstid för en flygtekniker i det svenska flygvapnet. Bezeln kan därför användas för att följa samt logga sina arbetstimmar i UTC-tid.

Air Wolf UTC drivs av ett så kallat automatiskt urverk med en komplikation för att visa UTC-tid. Ett automatiskt urverk drivs inte av ett batteri utan har en rotor som vrider upp klockan genom att rotera/snurra när bäraren rör på armen. Denna rotor vrider i sin tur upp en fjäder upp som får klockan att ticka. Urverket är alltså helt mekaniskt och kan inspekteras genom safirglaset i baklocket.

En automatisk klocka kräver en viss fysisk aktivitet av bäraren för att dras upp till max. Vid ”full uppladdning” har klockan en så kallad gångreserv på 38 timmar. Urverket kan även vridas upp manuellt via den nedre kronan och kan användas i kombination med den automatiska uppvridningen.

UTC-tiden utläses genom en långsmal visare med en pil i spetsen som är placerad närmast urtavlan. UTC-visaren är stegad för varje timme, går ett varv på 24h och justeras med den nedre kronan. Datumrutan är placerad mellan kl 4 och 5.