MALM Dalton 2 Black Chronograph 41 Black Classic MW-DAIIDLC39SWAF-LTD-BC - Herrklocka

MALM Dalton 2 Black Chronograph 41 Black Classic MW-DAIIDLC39SWAF-LTD-BC - Herrklocka
Kategorier: Varumärke, Malm
Brand: Malm
Color: Svart
6890 SEK
Mer Info!

Dalton är en hyllning till Svenskt stridsflyg. Det är en genuin, svensk pilotklocka som ritats med linjer och detaljer från svenska Stridsflygplan. Dalton har tagits fram och utvecklats tillsammans med svenska stridspiloter och har namngetts efter 212E Stridsflygdivision, Call Sign 'Dalton'.

Dalton 2 är den nya versionen av den mycket populära och karaktäristiska Daltonklockan som togs fram av MALM år 2019 i samarbete med den svenska stridsflygdivisionen Urban Blå, call sign 'Dalton'. Klockan är 41 mm i diameter och blandar mjuka kurvor med skarpa linjer.

Klockan har fått ett karaktäristiskt utseende med stora polerade ytor som bryter av mot det i övrigt satinborstade stålet. Kronvakterna har inspirerats av JAS 39 Gripens luftintag medan knapparna fått en aerodynamisk form som återfinns i J35 Drakens luftintag. Vidare har vridring, krona och knappar fått en lättrad yta som återfinns på flertalet greppytor och styrspak i cockpit.

Urtavlans siffror, visare och index är ritade för hand efter att ha studerat mätinstrumenten i de olika svenska stridsflygplanen. Visare och index har applicerats med lysmassan C3 Swiss SuperLuminova som ger bästa tänkbara lyseffekt i mörker. Safirglaset har en anti-reflektiv coating och ett skydd mot fett och fingeravtryck för bästa klarhet och läsbarhet. Dalton är vattentät till 10 atm / 100 meter med en skruvad, tät krona.

Dalton drivs av ett så kallat hybrid-urverk från Seiko som kombinerar kvartsteknik (batteri) med traditionell mekanisk teknik. Klockan går på batteri medan kronografen (tidtagningsfunktionen) går på mekanisk teknik med svepande sekundvisare. Urverket gör Dalton till en pålitlig, exakt och tålig bruksklocka som är enkel att underhålla.

Daltons vänstra subdial visar kronografens (tidtagningsfunktionens) minuter och är synkroniserad med kronografens centerpositionerade sekundvisare. Den nedre subdialen har en tickande sekundvisare och den högra subdialen visar dygnets 24 timmar.