Polo Ralph Lauren

Ledig elegans från Ralph Lauren

Den i särklass mest kända och populära poloskjortan är en Ralph Lauren skjorta. Ralph Lauren handlar inte bara om ett klädmärke utan har kommit att bli en symbol för en livsstil, nämligen modernt men ändå ledigt mode. Ralph Lauren skjortor kännetecknas av en klassisk stil med tydliga sportliga referenser. Logotypen är en av de mest välkända med sin typiska bild av polospelare till häst, som är själva sinnebilden av den amerikanska drömmen. En skjorta från Ralph Lauren följer alltid en tidlös stil som är både välskräddad och elegant, utan att vara stel.

Men hur börjar historien för en av modevärldens största varumärken? Vägen till Ralph Laurens första polo skjorta var lång och klädmärket började egentligen med tillverkningen av slipsar.

Från en blygsam början till ett stort modeimperium

Ursprunget till Polo Ralph Lauren skjortor låg inom klädindustrin. I tonåren började Ralph Lauren att jobba i en klädbutik, där han så småningom började göra egna slipsar, som med tiden kom att utökas med Ralph Lauren skjortor.

Ralph Lauren föddes 1939 som Ralph Lifshitz i Bronx, New York, i en familj av immigranter från Vitryssland. Han och hans bror blev mobbade för efternamnet och bytte därför till Lauren. 1967 lanserades varumärket Polo Ralph Lauren med handtillverkade slipsar men redan efter något år utökades sortimentet med herrkläder och två år senare kom den första damkollektionen.

Klassiska Ralph Lauren skjortor i tidlös design

Vad är det som gör Ralph Lauren skjortor så populära? Skjortor Ralph Lauren har med tiden blivit ikoniska och hemligheten bakom ligger till stor del i snittet. Den nuvarande designen som lanserades 1972 är tidlös, även om den givetvis har justerats något under de cirka 50 år som gått sedan dess.

I grunden är det samma klassiska skjorta som vi ser idag. Även polo skjorta barn har följt samma tidlösa stil. Både bland föräldrar och barnen själva är den eleganta men ändå avslappnade stilen uppskattad och bidrar till att poloskjortan är så populär att bära av människor i alla åldrar.

Det finns en Polo Ralph Lauren skjorta för varje tillfälle

Den välkända logotypen för en Ralph Lauren skjorta kom 1972 när Ralph Lauren gav en kollektion med kortärmade bomullsskjortor den lilla loggan med polospelaren inbroderad på bröstet. Nu var signaturlooken designad och den har följt varumärket ända sedan dess. En Polo Ralph Laurenskjorta kan man bära både utanpå eller instoppad i byxorna, beroende på tillfälle och vilken typ av skjorta man föredrar. Oavsett vilken stil man gillar så finns det alltid en passande poloskjorta.

Att ha flera Ralph Lauren skjortor i sin garderob är en god idé, så att man kan variera mellan olika stilar och lookar. En Polo Ralph Lauren linneskjorta utstrålar en älskvärd elegans som passar bra på ett sommarparty medan en enfärgad eller randig bomullsskjorta är det perfekta valet för ett affärsmöte eller en dag på kontoret.